Terrárium dekoráció, terrárium berendezés, - Terrárium - Akvárium készítés

Terrárium Készítés

Tartalomhoz ugrás

Terrárium dekoráció, terrárium berendezés,

<Terrárium>

Terrárium felszereltség

Az alábbi részletes leírás bemutatja a terráriumok felépítését. Az üveg vastagság mindig a terrárium méretéhez igazodik. A külső, tapintható éleken és a sarkokon vágás mentes csiszolás, valamint a belső szellőző hálókat tartó üvegek is csiszoltak az állat védelme érdekében. Ebben különös figyelmet kapnak az ajtók és a ragasztott fogantyúk.

Terrárium bemutató
1. Felsö szellőző
A terrárium megfelelő szellőzését felül, rozsdamentes (alumínium) fám háló biztosítja.
A melegítő izzót és az UVB lámpát sem lehet közvetlenül az üvegen elhelyezni. A melegítő izzó hőtermelése eltöri az üveget, az UV pedig nem hatol át az üvegen.

2. Ütközésgátló fogantyú
A terrárium dupla toló ajtaján, fogantyúnak 8mm-es üveg csík van ragasztva. Ez nyitásnál egymásnak útban vannak és ütközik az ajtóval, ami üvegtöréshez vezethet. Ennek elkerülésére szilikon ütközés csillapítót helyeztem el. Ez teljesen biztonságossá teszi a hirtelen, ajtó oldalra csapódását.
3. Dupla toló ajtó
A terrárium kezelése érdekében szükség van ajtóra. Ez lehet igény szerint dupla illetve szimpla toló ajtó. A dupla toló ajtó a terrárium teljes szélességében helyezkedik el, így a kivételükkel az esetleges tisztítás, növény átültetés, alomcsere könnyedén elvégezhető. Az ajtók kivétele egy kicsit megemelve és alul kibillentve lehetséges. A szimpla toló ajtónál csak egy mozgatható elem és a két oldalán egy-egy fix üveg van. Kivétele oldalra csúsztatással lehet. Hátránya a kisebb nyílás a karbantartásnál, valamint csak 4mm-es üvegből lehet.
4. Ütközésgátló élvédő
Az ajtó és a terrárium oldala szintén egy ütközési pont lehet, ami az üveg csorbulásához, rosszabb esetben töréséhet vezethet. Ennek elkerülésére műanyag él védő van a oldalsó üveg élén. Az összhatás érdekében ez szintén fekete.
5. Alsó szellőző
Az alsó szellőző szintén a friss levegő és a megfelelő légmozgást biztosítja. Ennek anyaga rozsdamentes ( alumínium ) perforált lemez. A perforáció mérete 3mm ami 5mmre vannak egymástól. Színe fekete a nagyobb összhang érdekében. A szélén - alul és felül - fekete műanyag elvédő.
6. Fekete ragasztás
Minden akváriumnál és terráriumnál fekete szilikon ragasztót használok. Kifejezetten akváriumokhoz kifejlesztett nagy szilárdságú szilikon ragasztó. Ellen áll az UV-nak és tengervíznek. A ragasztó kifolyás mentesen, egyenletesen elosztva és szivárgásmentesen van eldolgozva.
Komplett kaméleon terrárium.

A méretei 40 x 40 alapterület és 80 cm magas.

A háttérben és az alsó talajrétegbe élő növényekkel beültetve. Az alsó növények cseréppel együtt vannak a könnyebb karbantartás miatt.  Az élő növények a páratartalom fenntartásában is nagy segítséget nyújtanak, mivel az öntözésükkel plusz vízbevitel is történik. A párolgásukkal pedig természetes pára is kerül a terrárium levegőjébe. Ráadásul az állat is komfortosabban érzi magát. A terrárium alja kókuszrosttal van feltöltve mely a beültetett növény cserepek tetejéig ér. Ennek a tisztán tartása is egyszerű, ha elkoszolódott csak a felső réteget kell leszedni, és frissel feltölteni . A mászó ág is a talajból indul, a teljes stabilitás érdekében, így állatunk biztonságban mászkálhat. Általában a mászó ágak szőlőtőke, amely tartós, és elég ágas-bogas a közlekedésre.


Kaméleon terrárium
Kaméleon terrárium hátterezve
(40x40x80)
Kaméleon terrárium
Terrárium háttér - tető
Görög teknős terrárium
Kaméleon terrárium
(60x40x80)
Terrárium készítés

Terrárium Készítés.hu

Vissza a tartalomhoz