Agáma terrárium teljes felszereltséggel - Terrárium - Akvárium készítés

Terrárium Készítés

Tartalomhoz ugrás

Agáma terrárium teljes felszereltséggel

<Terrárium>

Szakállasagáma terrárium

Növendég agáma
Agáma terrárium
Ezen az oldalon olyan képeket láthatnak, amit elégedett megrendelők küldtek vissza, amit ezúton is szeretnék megköszönni. A visszajelzések és a képek mutatják, hogy milyen jól érzik magukat az agámájuk. Némelyik agáma még csak növendék, de nagyon szépen cseperedtek a végleges terráriumban is.
Sütkérező agáma
Hátteres agáma terrárium
A szakállasagámák imádnak sütkérezni, amit az igényeikhez igazított terráriumban, előszeretettel ki is használnak. A végleges 120x50x50-es terráriumban erre bően van helyük, akár két agáma számára is. A terrárium készítésénél különös figyelmet fordítok az élek és sarkok csiszolására, mint kívül, mint belül, ami számunkra, és lakójára is biztonságot jelent.
Agáma terrárium bal oldal
Agáma terrárium
Agáma terrárium jobb oldal
Berendezett agáma terráriu
Szakállas agáma háttér
A háttér kialakítás teljes mértékben a lakójához készül. Az otthon tartott hüllők közül leginkább a szakállas agámák használják a sziklahátteret, ezért a párkányok, bújóhelyek, növényültetési lehetőség, minden hátteres terrárium alapfelszereltsége. A háttér színében az okker dominál a legjobban, de egyes fajoknál a vöröses árnyalatú előnyösebb. Anyagát tekintve cement alapú külső réteg, ami egy könnyített alapra van felhordva. Teljes száradás után nagyon kemény és tartós végeredményt biztosít hosszú időre. A háttér, ahogy a képeken is látszódik részlegesen az oldalfalakra is átnyúlik, aminek a külső oldalán egy a háttér formájára vágott fekete fólia takarja a háttér belsejét.

Agáma terrárium berendezés

Terráriumunkat nagyon feldobhatjuk a berendezéssel, amit agámánk ki is használ. A képeken is látszik, milyen szívesen sütkérezik egy mászó ágon is. A napozó párkánynak szerves kiegészítője egy megfelelő napozó ág.
 
A természetes berendezés  tovább fokozható a háttérbe ültet növényekkel. A legjobban sziklakerti növények használhatók, ezek tűrik legjobban a terráriumi körülményeket. Megfelelő nyírással sokáig a terrárium díszítő eleme marad, de ezt általában agámánk is elvégzi.
 
Ha a megrendelés leadásánál bejelőli a "berendezéssel" opciót akkor a terráriumát teljesen berendezve veheti át. A terrárium berendezése tartalmaz aljzatot -agáma esetén homok-, mászó ágat, valamint élő növényeket. Megrendelését/árajánlat kérését ide kattintva teheti meg.
Napozó Agám
Szakállasagáma
Szakállasagáma terrárium

Szakállasagáma terrárium világítás

Agáma tartás következő nélkülözhetetlen eleme a világítás. A megfelelő fényforrással tudjuk az élőhelyének megfelelő körülményeket biztosítani. A lámpatestet, mindig a terrárium méretére készül, pontosan rá illeszkedik, és peremek biztosítják a tökéletes illeszkedést. A világítás háza fekete festett műanyagból készül, így a súllyal nem kell számolni csak a magassággal, ami a plusz 13cm jelent a terrárium magasságán felül. Ha fix helyre szeretné beilleszteni a terráriumot, akkor még 5cm helyet, kell hagyni a lámpatest szellőzése miatt.
 
A nagyobb terráriumoknál két 50w-os JBL halogén biztosítja a meleget és a 2900 K fényt. Ezek az izzók tartalmaznak UVA-t is, ami elősegíti agámánk vitalitását. A kisebb terráriumokba elég a 35W-os izzó is a túlmelegedés ellen. A melegítő izzók a billenthető lámpatest  segítségével a megfelelő helyre irányíthatók.

 
Ezen felül szükség van egy UVB izzóra is, amit szintén tartalmaz a lámpatest. Ez feltétlen szükséges agámánk  megfelelő fejlődéséhez. Ez lehet UVB kompakt izzó, vagy UVB T5 neoncső. Ha terráriumát neoncsőves világítással szeretné kérni akor ezt árajánlat kérésénél vagy megrendelésénél a megjegyzés részben írja be.
Terrárium világítás
Terrárium világítás
Terrárium világítás neoncsöves

Terrárium talajfűtés

Terrárium talajfűtés
Ha szeretne kedvencének a fent leírtak szerinti lakóhelyet biztosítani, kérhet árajánlatot ide kattintva, vagy választhat fix méretű agáma terráriumot itt
Terrárium talajfűtőkábel
Ha agámáját szeretné luxus terráriumban tartani, akkor a talajfűtés nélkülözhetetlen. Az agámák nagyon szeretnek a meleg homokban sütkérezni. Ahogy a képeken is látszódik, nagy élvezettel homok fürdőznek.

A talajfűtés a terráriumon kívül helyezkedik el, ezzel elkerülve, hogy állatunk belegabalyodjon a fűtőkábelbe. A kábel az üveget keresztül melegíti fel a homokot, ezáltal szép lassan, egyenletesen melegíti fel a homokot egy sávban. A fűtőkábel megfelelő elhelyezésével, nem tudja az üveget eltörni, de arra figyelni kell, hogy amíg meleg az üveg ne mozgassuk a terráriumot, csak ha már kihűlt. A kábel egy Polifoam lapba van integrálva, ami egy a terrárium méretéhez igazított műanyag keretben van, ez egyben a terrárium védelmét is nagyban elősegíti.

A mérések alapján a homok hőmérséklete eléri a 35C, a napozó helyeken 32C ezzel már kiváló életteret tudunk biztosítani kedvencünknek.
Talajfűtő kábel
Terrárium talajfűtő kábel

Terrárium Készítés.hu

Vissza a tartalomhoz